Llàgrimes d´àngel

DATA ESTRENA:
17 de març de 2012

LLOC:
MNAC de Barcelona

TIPUS:
Espectacle de sala

DURADA:
Durada 45′

Llàgrimes d’àngel és una peça concebuda en exclusiva per a la col·lecció d’art romànic del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
La millor col•lecció de pintura mural romànica del món, ara vista sota una nova llum: la de la dansa, el cant i la música.
Quatre dones artistes, amb Sol Picó al capdavant, ens ofereixen la seva particular interpretació de l’art romànic i ens conviden a fer un recorregut inèdit per les sales del MNAC. Davant l’àbsis de Sant Pere de la Seu d’Urgell, ens donarà la benvinguda un fragment del cant de la Sibil•la; a Sant Joan de Boí, presenciarem el conflicte de l’àngel turmentat i seguirem les passes de la dona amenaçant fins als absis de Mur, on ens sorprendran Les Asides. Seguidament, davant la majestuositat de Sant Climent de Taüll, trobarem una representació de la veneració i la por inspirada en aquesta obra mestra del romànic. Més enllà, les formes escultòriques dels capitells dialogaran amb els cossos entrellaçats de la dona que es plany. A les pintures de Sorpe i davant del Davallament de Santa Maria de Taüll, descobrirem la gravetat, la pesantor i la fragilitat d’un cos inert al ritme d’una música colpidora que ens conduirà cap a l’escena final d’aquest recorregut.
Art, dansa, cant i música es retroben al Museu en una demostració de la passió i la força d’aquesta col•lecció única.

Fitxa artística

Direcció artística: Sol Picó
Ballarines: Sol Picó i Verónica Cendoya
Intèrprets: Adele Madau (violí) i Mariona Sagarra (veu)
Música: adaptacions i composicions originals d’Adele Madau i Mariona Sagarra
Atrezzo: Sol Picó Cia de Dansa
Producció i manager: Pia Mazuela
Assistent de producció: Daphné Malherbe
Comunicació: Nuria Aguiló
Coordinació al MNAC: Norma Vélez

Companyia subvencionada per:signatura conjunta