D.V.A. (Dubtós Valor Artístic)

DATA ESTRENA:
1999

TIPUS:
Espectacle de carrer

DURADA:
Durada 50′

D.V.A, fusió del teatre de carrer i la dansa contemporània.

D.V. A. Un cercaviles compost per 4 estructures mòbils de grans dimensions, mogudes per tracció humana. Seguit d’una parada de 25’ aprox., on es realitza un ritual de dansa/teatre, a ritme de música electrònica realitzada en directe. L’espectacle utilitza i s’adapta a l’espai urbà.

El mestratge de la coreògrafa Sol Picó i la desbordant creativitat de la Danaus, formen una simbiosi perfecta, per a una peça de carrer; grandiosa pels seus elements, rica per la seva varietat, entretinguda per la seva personalitat, divertida per la seva interpretació i personatges, corrosiva pel seu contingut. D.V. A., omple a l’espectador a un món d’espectaculars sorpreses.

El Cercaviles, consta de 4 estructures mòbils, realitzades per l’artista plàstic Oscar de Paz, que mesuren 5 metres i són mogudes per tracció humana. Sobre les estructures van pujats els actors i ballarines, interpretant personatges plens d’expressió i contingut, però amb moviments molt petits i pausados, contrastant amb la colosidad de les estructures que els porta.

En la segona part, ja amb les estructures detingudes, els actors i ballarina realitzen una dansa ritual utilitzant l’espai urbà. On els actors ballen i les ballarines interpretes. Un ritual amb 5 parts: la trobada, el ball de les impedides, la coreografia sobre 4 planxes mòbils en les quals les 4 ballarines interpreten un bolero amb els peus fixos al sòl, la tecno tango-sardana i el ball post nuclear. La música de tota l’obra està realitzada en directe pels músics catalans, Mireia Tejero i Carlos López.

 

Fitxa artística

 

Direcció escènica: KiKe Blanco
Direcció Coreogràfica : Sol Picó
Interpretis : Xevi Dorca, Roberto Gómez, Jordi Casanova, Joan Manrique, Sol Picó, Carma Vadell, Maribel Martinez, Sonia Gonzalez
Tècnics d’escena: Beatriz González
Vestuari: Valeria Civil
Escenografia: Oscar de Paz
Musica: Mireia Tejero, Carlos López

Producció: Pia Mazuela, La Danaus

Co-Produïda per:
Institut de Cultura de Barcelona, Ajuntament de Barcelona
La Danaus, Sol Picó

Col·labora: COPEC