Bésame el Cactus

DATA ESTRENA:
2000/ 2001

TIPUS:
Espectacle de sala

DURADA:
Durada 55′

La protagonista té l’esperança de sortir immune de tot això. Converteix una carrera d’obstacles i confrontacions (amb ella mateixa, amb els materials que utilitza, amb el públic…), en un joc apassionant i ple d’humor.

Enginy, una tècnica molt personal, una actitud de serp ingènua, de gnom sortit d’un conte de fades, junt amb una incessant recerca de complicitat amb l’espectador, fan de les seves propostes escèniques, trobades vigoroses i plenes d’encant.

A Bésame el Cactus, la coreògrafa Sol Picó planteja un seguit d’escenes amb imatges molt intenses, prescindeix d’allò superflu i es recolza en una escenografia de només 4 elements, que serviran com a suport a les accions. Totes les escenes fan referència directa al risc i a la por, temes sobre els que s’articula aquest espectacle.

La senzillesa del plantejament, que en realitat amaga tota la complexitat que la nostra imaginació i experiència vital vulguin atorgar-li, facilita l’aproximació entre públic i intèrpret, i ens fan sentir que res del que allà succeeix, com als versos de Hölderlin, li es aliè.

Aquest “apropament coreogràfic” i la credibilitat que la protagonista transmet a escena, generen un clima de confiança imprescindible perquè comenci el diàleg obert sobre temes tan “punxants”.

Fitxa artística

Coreografia i direcció:  Sol Picó
Propostes dramatúrgiques i Direcció teatral: Txiki Berraondo
Intèrpret:  Sol Picó / Sonia González
Actor-maquinista:  Joan Manrique
Escenografia: Lali Canosa
Vestuari:  Valeria Civil
Disseny de il·luminació:  Sylvia Kuchinow i Gina Cubeles
Tècnic de il·luminació:  Manu Martínez
Assistència de coreografía:  Carme Vadell
Assessoria musical:  Eva Brown
Banda sonora: Jordi Riera
Textos:  Rafael Metlikovez
Producció:  Pía Mazuela

Co-productors:  Companyia Sol Picó, Teatres de la Generalitat Valenciana, Centre Coreogràfic Comunitat Valenciana


signatura conjunta