Sol Picó

“Als sis anys inicio la meva passió per la dansa a la meva estimada Alcoi. Obtinc el diploma en dansa clàssica i espanyola paral·lelament però aviat descobreixo el món de la dansa contemporània en el qual aprofundeixo i investigo entre Barcelona, París i Nova York, ciutats clau en el meu aprenentatge professional, però sobretot personal. A través de la investigació i la barreja de diferents gèneres i elements, com el clàssic i el flamenc, he desenvolupat un flamenc amb puntes que, sense pretendre-ho, s’ha convertit en el meu segell personal que alguns anomenen “un llenguatge propi”.

Trobo la inspiració per crear a la vida diària, tot em causa curiositat i és possible punt de partida per a una primera improvisació: temes com el gènere, la immigració, el fracàs, el poder o experiències humanes com la por, l’amor i el desamor .

Al llarg de la meva carrera he creat més de 30 espectacles, on es combina el teatre de sala amb grans produccions de carrer en què incloc elements tan urbans com les excavadores, fàcils de trobar en qualsevol lloc i que m’han permès recórrer el món. Amb el meu gran equip de professionals tècnics i de ballarins he viatjat per més de 40 països el que m’ha aportat grans moments de felicitat artística i personal. La faceta creativa es nodreix també de la pedagògica: els tallers impartits en llocs com la Universitat Carlos III, l’Acadèmia Nacional de Dansa de Roma així com conservatoris superiors de Dansa m’han ofert importants experiències com a docent.

Un degoteig de premis des de 2002, amb 10 premis MAX de les Arts escèniques, premis del públic i el premi Nacional de dansa de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Cultura, han significat un gran reconeixement al meu treball i la meva dedicació a aquesta professió.

Un luxe de vida.”

Sol Picó