El nostre equip

Sol Picó

Directora artística

solpico@solpico.com

CURRÍCULUM SOL PICÓ
DESCARREGAR CV

Coreògrafa i ballarina resident a Barcelona, Sol Picó domina la dansa clàssica, espanyola i contemporània. Tres disciplines que es poden sentir en la seva feina coreogràfica, tot i que emmarcades en l’expressió més contemporània de la dansa. Va formar la seva pròpia companyia Sol Picó Compañía de Danza al 1993, amb la que ha desenvolupat el seu personalíssim segell. Un segell que es fa notar tant en el seu llenguatge creatiu i interpretatiu com en el nom de les seves obres. Razona la vaca (1995), E.N.D. (Esto No Danza, 1998), D.V.A (Dudoso Valor Artístico, 1999), Bésame el cáctus (2001), La divadivina y el Hombre bala, La dona manca o Barbie Superestar (2003), Sirena a la plancha (2008), El llac de les mosques (2009), Petra, la mujer araña y el putón de la abeja Maya (2011), Memorias de una pulga (2012), One-hit wonders (2014), We Women (2015) o Dancing with frogs (2017) són alguns exemples i alguns muntatges d’aquesta creadora.

Va estudiar al Movement Research de Nova York diverses tècniques de dansa contemporània i ha treballat com a intèrpret i coreògrafa amb companyies i creadors diversos. Incursions en el món del teatre amb dramaturgs com Andrés Lima, Carme Portaceli o Sergi Belbel i de l’audiovisual, protagonitzant diversos curtmetratges o participant en llargmetratges i creacions per a la publicitat, entre altres, completen una carrera en la que no falten els premis. El Premi Max de les Arts Escèniques al Millor Espectacle de Dansa, a Millor Coreografia i a Millor Intèrpret de Dansa Femenina per Bésame el Cáctus al 2002 i 2003, pel millor espectacle i a la millor coreografia per La dona manca…al 2004, al millor espectacle per Sirena a la Plancha, a la millor coreografia per Paella Mixta al 2005 i a la millor coreografia per El Llac de les mosques al 2009  així com el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya al 2004 i Premio Nacional de Danza 2016, atorgat pel Ministerio de Cultura, són alguns dels premis amb els que compta Sol Picó.

Pia Mazuela

Manager i gerent de la companyia

La Pia Mazuela ha desenvolupat tota l’estratègia empresarial de la companyia de dansa Sol Picó i ha acompanyat la seva carrera des dels seu prinicipi.

Formada en Gestió empresarial i cultural en diferents centres i universitats d’Espanya i d’Estats Units (Universidad de California), així como en Dansa Contemporània i Clàssica, des de 1989 fins a 1996 treballa de freelance en diferents empreses de producció musical, producció d’art contemporani, espectacles en viu i esdeveniments comercials. Entre 1994 i fins l’actualitat ha treballat en el management d’altres artistes o projectes como Mayte Martin, o la Reactable.

Al 2013 co-funda l’empresa de distribució d’arts escèniques contemporànies al mercat internacional Agente129. Al 2013 co-funda la cooperativa que dóna suport als treballadors de la cultura SMartIb. Actualment productora i coordinadora del Festival de Dansa Quinzena Metropolitana de Barcelona. La Pia és una activista social que creu que l’acció associativa és una eina fonamental per al canvi social, millorant les condicions de treball en la cultura així com la posició social dels professionals creatius.

Núria Aguiló

Producció i comunicació

Formada en Filologia Alemanya, Lingüística i Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona, la Núria Aguiló té experiència  en el desenvolupament i la organització de grans esdeveniments tant en el món de l’emprenedoria como de la cultura: 22@,  HiT Barcelona, Keiretsu Forum i Festival Internacional de Cine Europeo de Sevilla, on coordinava el departament de  Relacions Externes i patrocini.

S’incorpora a la companyia de dansa contemporània Sol Picó l’any 2010, on desenvolupa tota l’estratègia de comunicació online i executa tasques d’administració i el·laboració de projectes institucionals. Des de finals del 2012 se centra principalment en les tasques de producció, regidoria i road manager i coordina l’espai d’assaig i de creació de la companyia, La Piconera.

Ha col·laborat amb altres projectes artístics i companyies d’arts escèniques en els àmbits de la producció i la comunicació com Reactable Systems, la companyia de titelles Per Poc, la companyia de dansa contemporània Mudances, l’artista clown Javier Ariza i el ballarí i coreògraf Pau Aran.

Nuria Aguilo produccion Sol Pico

Vicens Mayans

Distribució

vicens@palosantoprojects.com

Va iniciar-se professionalment de la mà de Rodrigo García. Resideix i treballa a Barcelona, amb més de 13 anys d’experiència en escenaris com performer i actor per a altres companyies i com a director/creador de peces físiques a la Cia. Lalupe. Des de 2014, formant part de Agente129, com a membre fundador, es dedica a la distribució nacional i internacional de projectes d’arts escèniques i fent costat personalment a nous coreògrafs. Dedicat també a fomentar trobades entre professionals per a millorar la realitat professional i crear futurs conjunts.