Col·laboracions

2015

-Actuació amb Uma Ymasat al Festival Pepe Sales de Girona.

-Col·laboració amb el col·lectiu d’improvisació musical MIS amb actuacions al Sismògraf d’Olot i al Grec Festival de Barcelona,

-Intèrpret a l’obra “Només són dones” de Carmen Domingo i dirigida per Carme Portaceli.

-Coreògrafa de la pel·lícula musical “Cerca de tu casa” produïda per Bausan Films. Coreografia també a la Banda Municipal de Barcelona per al cicle de concerts pedagògics Band Re-ventant, dirigits a públic infantil i familiar. Coreografia també al Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers.

-Conferenciant del programa per instituts de secundària L’aventura de ser artista de la Diputació de Barcelona. Es realitzen conferències a Viladecans, Martorell, Parets del Vallès, Barberà del Vallès i Manresa, .

-Com a docent imparteix un taller intergeneracional al Graner de Barcelona i imparteix una de les assignatures del Màster en Creació Teatral de la Universitat Carlos III de Madrid.

2014

-Actuació a la gala de lliurament dels premis Importantes, organitzada pel diari La informació d’Alacant.

-Conferenciant del programa per instituts de secundària L’aventura de ser artista de la Diputació de Barcelona. Es realitzen conferències a Igualada i Sabadell.

-El 26 d’abril forma part de la presentació de l’espectacle Himne Tectònic –un concert en moviment- del col·lectiu d’improvisació musical M.I.S.

-Com a coreògrafa i assistent de moviment col·labora amb el grup de clarinetistes Barcelona Clarinet Players. Coreografia també a la Banda Municipal de Barcelona per al cicle de concerts pedagògics Band Re-ventant, dirigits a públic infantil i familiar.

-Convidada especial en el concert de Martirio al Teatre Barts de Barcelona, dins de la seva gira De un mundo raro. Cantes por Chavela.

2013

– Assistent de moviment a la obra “Quan despertem d’entre els morts” d’ Henrik Ibsen, dirigida per Ferran Madico i estrenada al TNC de Barcelona el 7 de febrer.

– Participació en la Gala Flamenca, acte de clausura del Flamenco Festival London del Sadler’s Wells.

– Coreografia de l’obra lírica “Viento (es la dicha de Amor)” amb dramaturgia d’Andrés Lima pel Teatro de la Zarzuela de Madrid.

2012

– Creació i direcció de les coreografíes de la gala d’entrega dels premis del cinema català, Gala Gaudí.

– Participació como docent als tallers d’Animalarius a Madrid i a Juneda InCursió a Lleida.

– Col·laboració amb l’Auditori de Barcelona com a coreògrafa de la Banda Municipal de Barcelona pel cicle de concerts educatius A tot vent.

– Participació al videoclip “¿Por qué no estás aquí?” de la cantant Dácil López.

2011

– Participació en l’espectacle “Salvador Dalí canta al Festival Acústica de Figueres”.

– Participació en la obertura de temporada del Teatre Archipel de Perpignan.

– Participació en el programa especial de cap d’any de TV2 “Un cuento para año nuevo”.

– Visita guiada por la col·lecció d’art romànic del MNAC de Barcelona amb la peça “Llàgrimes d’àngel”.
La millor col · lecció de pintura mural romànica del món, revisada des de la perspectiva de la dansa, la veu i la música. Quatre artistes dirigides per la ballarina i coreògrafa Sol Picó ofereixen la seva particular interpretació de l’art romànic i conviden a gaudir d’un recorregut inèdit a través de les sales de la col·lecció.

2010

– Visita guiada pel museu Picasso de Barcelona “Vist per…Sol Picó”.
“Vist per …”, és el programa de “visites comentades” del Museu Picasso de Barcelona de la mà de guies molt particulars: professionals de procedències molt diverses ofereixen una lectura de les obres exposades, des de la vinculació a la seva pròpia tasca professional i creativa al seu imaginari visual i cultural. Sol Picó, al costat de Virginia García, va guiar al públic a través de la col·lecció temporal Picasso Davant Degas.

vistper

2009

– Direcció de l’obra de titelles i música amb la prestigiosa cantant Mariona Sagarra i el titellaire Eugenio Navarro per a la sala barcelonina La Puntual.

– Gravació del curtmetratge “Praeludium” de Pau Durà.

– Intèrpret como actriu i ballarina a la obra “El Ball” dirigida per Sergi Belbel, estrenada al TNC al novembre del 2009.
El TNC va presentar al 2009 una proposta original que combinava teatre i dansa. Un duel escènic de primer ordre entre una mare (Anna Lizaran) i una filla (Sol Picó i Xaro Campo, que van alternar representacions) que deixa al descobert les misèries d’una família de nous rics al París d’entreguerres.
Sergi Belbel va reunir, a El ball, el talent de les actrius Anna Lizaran i Francesca Piñón i de les ballarines Sol Picó i Xaro Campo per dur a escena, combinant moviment i paraula, el text fi i incisiu de la prestigiosa novel·lista Irène Némirovsky.

ball

2007

– Direcció artística de la Gala de l’entrega dels Premis Max 2007 a Bilbao.

– Direcció artística de “Viatges a la Felicitat” pel projecte T Dansa del Teatre Nacional de Catalunya.

– Peça “Encuentro” amb Israel Galván.
Amb motiu del Festival Internacional de Dansa Contemporània de Bilbao, Dantzaldi’07, va acollir un “duel interpretatiu” entre la ballarina contemporània Sol Picó i el bailaor flamenc sevillà Israel Galván els dies 4 i 5 de desembre de 2007. Acompanyats al cant -en basc- per David Lagos de Jerez i a la guitarra per Alfredo Lagos van actuar a la sala del Museu Guggenheim on s’exposaven les espectaculars escultures d’acer del nord-americà Richard Serra.

1990-2003

– Rayo Malayo, “No todo es metal”.

– Los Rinos, “Conferencia en Rinolacxia’91”.

– Sigfrid Monleon, participació al curtmetratge “Ojos que no ven”.

– Joan Pueyo, Vídeo-Danza “No Paris.

– La Fura dels Baus, “Dadle caf锐 y “XXX.

– La Danaus, Etrangel.

– Juan López, “Filo”.

– Joan Ollé, “Cròniques”.

– Carme Portacelli, “Lear”.

Octavi Masià, participació en el curtmetratge “El 64”. Aquí en podràs veure un fragment.

Octavi Masià, participació en el curtmetratge "El 64". Aquí en podràs veure un fragment.